God Jul!

Forbereder mig for en varm Aussie Christmas pa stranden vilket saklart kanns helt fel, men nog kommer blir ganska lyckat. Ska skriva om allt som har hand bade i Sydney och har hemma, men har inte tid for tillfallet. Jag flyttade till min nya vardfamilj for tva dagar sedan, och det visade sig att de inte har nagot internet eftersom deras modem ar trasigt. De kommer formodligen fixa det inom en snar framtid, men sa lange kommer jag nog bara kunna uppdatera bloggen nagon gang ibland. Sa lange onskar jag alla Svenskar en under bart god jul!


Sunshine + Sydney

Haller pa att packa for fullt for imorgon aker jag ivag pa Sunshine Safari en vecka. Vi kommer alltsa aka omkring langsmed Sunshine Coast tillsammans med alla utbytesstudenter (bade utlanska och australiensiska) i mitt distrikt. Ser verkligen fram emot det, och vill bara att det ska bli morgon!!

Efter denna vecka kommer 6 av oss aka direkt ner till Sydney och mota upp med ett annat distrikt. Sedan spenderar vi en vecka i Sydney, och Canberra. Kommer bli grymt, och jag kommer inte hem forran den 18:e december, sa om ni inte hor nagonting tills dess vet ni varfor.

Kram!


Op Shop Formal.

For att forsta vad jag pratar om maste man forsta oret "Op shop Formal". En "Op Shop" ar helt enkelt en Second Hand butik, och Formal = Bal. Jag har altsa varit pa en fest dar man var tvungen att ha pa sig Second Hand klader. Jag total alskar iden, och kommer definitivt adoptera den till en av mina fester nar jag kommer hem till Sverige.

Vi at forst en underbar middag, och hade sedan en "Top Model" tavling, vilket innebar att alla var tvungna att ga pa en catwalk och gora olika poser. Jag och Hannah gick tillsammans, och av nagon outgrundlig anledning kom vi till semifinial, och sedan var det bara hon och jag i finalen. Hannah slog mig dock i finalen och blev "Pram Queen", och det var hon verkligen vard!! Roligt var det ocksa. Men det roligaste av allt var att ingen kannde till mitt egentliga namn. Jag var bara kand som "Sweden".


Jag
(jag tror att fargade strumpbyxor har blivit min grej)


Chairman.

Pa Rotarymotet pa onsdagkvall fick jag aran att vara Chairman, dvs ordforande for motet. Rotary Pesidenten i klubben, Doug, satt brevid mig och hjalpte mig men det mesta klarade jag av sjalv. Jag borjade med att presentera President Doug, och sedan fick jag halla i dagordningen. Den roligaste delen var nar jag var tvungen att presentera mig sjalv nar det var min tur att halla min rapport, som jag har varje vecka. Jag spelade liksom ett litet rollspel (jag tror att mina drama lektioner har inspererat mig lite val mycket) och sa "Welcome our lovely exchange student My" "Thank you Chairman My" osv.

 


Jag och President Doug 


Svenskar i Brisbane.

Efter att ha sovit over hos Harriet mandag-tisdag, akte jag ner till Brisbane och motte upp med en annan svensk utbytesstudent - Linnea - som inte bor sarskilt langt borta. Vi at lunch i Brisbane, och gick sedan pa bio och sag Timetravellers Wife. Hon foljde sedan med mig hem och sov over.

Pa onsdagen foljde Linnea med mig till frisoern for jag skulle klippa mig (Jag har kort har nu!!) och sedan tog vi taget in till Brisbane igen for att mota upp med fler svenskar. Tva andra flickor fran sverige var namligen dar (My och Lisa) sa vi at lunch tillsammans och pratade en massa. Vi bestamde bland annat att vi skulle traffas for julbak, eftersom det ar nagonting vi alla kommer att sakna, men eftersom vi inte kunde hitta ett datum innan jul da alla kan traffas kommer det nog bli i januari. Det kommer nog bli lite konstigt, men det ar battre an ingenting.


Linnea


Sleep over.

I mandags sov jag over hos en kompis, och jag fick en massa nya erfarenheter. Precis nar vi kom dit tog vi en promenad till en sjo, inte alls langt ifran var hon bor och dar sag jag Australiens svarta svanar for forsta gangen. Det ar sa annorlunda, men vackra. Nar vi matade dem kom det ocksa upp massa skoldpaddor till ytan, sa vi matade dem ocksa. De larde mig ocksa att spela kricket under helgen, och jag ar saklart en naturbegavning (?).
Pa kvallen sag vi tre filmen i rad, och saklart pizza till middag. Pa morgonen at vi Egg & Bacon till frukost, och sedan akte vi till den narmsta Public Pool eftersom det var sa varmt.


Harriet, Katie och jag.


RSS 2.0