Green Tree Frog.

Igar ver jag pa en Rotary middag pa Green Tree Frog Restaurant, tillsammans med min Rotaryklubb Kippa-Ring och en annan Rotaryklubb. For er som inte vet ar Green Tree Frog en Restaurang som skolan tar hand om. Det ar helt enkelt Hospitality eleverna som tar hand om koket. Igar var det dess varre inte min klass som hade uppdraget. Jag kommer jobba pa Green Tree Frog pa tisdag istallet.

Hur som helst sa var maten underbar och de hade verkligen jobbat fram en bra meny pa hog standard! Under middagen sa fick jag som vanligt halla ett litet tal. Det ar en sak som min rotaryklubb haller som standard, och i borjan var jag alltid nervos, men nu ar jag sa van vid att prata infor folk att det gar av bara farten. Sedan var det dags for den mest oseriosa debatt jag nagonsin hort mellan de tva Rotary klubbarna. Rubriken var "There is only one Vegemite". For er som inte vet vad Vegemite ar ska jag forklara. Det ar inte alls gott, men alla Australienare alskar det. En slags salt soya aktig sak som de har pa mackan, och aven om det finns flera sorter ar jag saker pa att alla smakar lika forfarligt!!



Noosa.

Helgen har jag spenderat med vardfamiljen som jag kommer ha efter denna. Underbart roligt och jag ser verkligen fram emot att flytta dit, men eftersom jag alskar min nuvarande familj kommer det saklart bli en jobbig flytt. Hur som helst sa ar nasta familjen underbar, med tva barn i min alder och huset ar sa vackert. Ligger pa stranden, med pool pa framsidan och havet pa baksidan. De forklarade for mig att man, under Juldagen springer igenom huset, fram och tillbaka for att bada pa ena eller det andra stallet. Eftersom det ar sa varmt! (Jag kommer garanterat sakna snon!)

Pa sondagen akte vi tidigt ivag till Noosa for att spendera dagen dar. Jag borjar allvarligt talat undra om Noosa ar paradiset pa jorden med sa fina strander. De har aven en nationalpark som jag annu inte har sett, men kommer besoka eftersom jag aven nasta helg kommer aka upp.

Nar vi skulle bada och forst gick ner och kande pa vattnet sa alla i familjen "Usch sa kallt!". Jag gapskrattade at dem. De ar sa krasna. Slar vad om att det var minst 22 grader, men de foredrar 28!

Eftersom vi akte ivag sa pass tidigt imorse at vi frukost nar vi kom fram, och gissa vad jag at?! Frukt!! Jag verkligen alskar den tropiska frukten har. Queensland har verkligen underbar Mango, Passionsfruk, Paw-Paw, Melon - Allt mojligt! Som denna frukt alskare jag ar blir det mycket av den varan, och som jag har sagt manga ganger; Nar jag aker hem kommer jag dumpa alla klader har och bara ta med mig en massa Mango i resvaskan!


Wearable Art.

Idag har jag varit pa en liten Art-show efter skolan. Riktigt roligt faktiskt. De hade designat sina egna klader som var mer som konstverk an klader. For att publiken inte skulle bli alltfor uttrakad av att endast se pa modevisningen hade de lita andra "Preforming Art" grupper pa scen emellan. Bland annat sa upptradde Dansgruppen och Kvartetten som aven var vardar for kvallen. Saklart alskar man denna skonsjungande grupp. Har hort dem bade i skolan och pa en anna show, och det ar ju sa man smalter. Dessutom ar de roliga ocksa, och iallafall tva av dem ar i teatergruppen ocksa. Kan inte forsta hur man kan vara sa otroligt talangfull. Det ar farcinerande, minst sagt.



 


Min favoritkostym under kvallen.


Eumandi Market.

Akte till "Eumandi Market", en stor marknad med alla dessa Aussie-saker. Alskade att ga omkring dar och se allting. Min kara vardsyster fick enormt manga nya ideer (hon ar en art-student) och allt jag sag som jag tycket om bad jag henne sy/mala till mig. Fick aven smaka nagot som heter "Ginger Beer" vilket inte smakar som Ginger Ale om du tror det. Nej, det ar som ol fast med en mycket stark Ingefarssmak. I forsta klunken tyckte jag inte alls om det, men sedan var det ganska gott. Kan inte saga att jag alskade det men skulle forstass kopa det igen, bara for att det ar exotiskt.


Jag och min nya vardmamma


Rotary Conference.

I helgen akte jag pa Rotarykonferens och jag hade det verkligen bra. Vi akte norrut langsmed kusten (Sunshine Coast) och bodde pa ett "fancy hotel" och jag traffade massa internationella manniskor som har nagonting att gor med Rotarys ungdomsutbyte. Det var egentligen inte en konferens for utbytesstudenter, men nagra fa fick tillfalle, precis som mig, att komma. Allt som allt var vi 6 utbytesstudenter, och de var lika trevliga som vanligt. Pa kvallen under middagen skulle jag halla ett tal, och nar jag fick forfragan om att gora det hade jag vantat mig en liten middag. Jag hade inte vantat mig en middag med ca 100 personer, och dessutom var jag tvungen att ga upp och stalla mig pa ett litet podium med mikrofon och allt. Konstigt nog var jag inte alls sa nervos och det var verkligen vart det, for jag fick enormt manga komplimanger efterat. Vaxte som manniska efter varje litet snallt ord och tillslut var jag stor som en luftballong.
- Nej jag ar inte uppblast - Bara stolt ! 

Bodde pa hotellet tillsammans med min gamla vardfamilj, och jag var sa glad over att fa traffa dem, och prata ordentligt med dem igen. Aven om jag alskar min nya familj har jag verkligen saknat dem. Hur som helst hade de pa hotellet av misstag dubbelbokat vart rum, vilket slutade med att vi fick basta sviten med terrasstak och bubbelpool pa taket for samma pris. Saaa otroligt lyxigt. Kan inte annat an alska det!!


Rotarymote.

Gick pa ett Rotarymote, som vanligt pa onsdagar och kvallen till ara var en utbytesstudent fran Kanada dar. Han var utbytesstudent i the Rotary Club of Kippa-Ring for 18 ar sedan, och pratade om vad som har hant sedan dess. Han bodde i Bergen i Norge numera (eftersom blonda nordiska flickor ar "sa charmerande"). Har forstatt att de flesta far reseintresse efter att ha varit utbytesstudenter, eftersom man maste halsa pa alla sina vanner runt om i varlden. Ser fram emot att fa besoka alla mina fina vanner runt om i varlden. Synd att flygbiljetter ar sa pass dyra...


Tillbaka till skolan.

Insag inte att jag har sakna skolan forns jag var tillbaka. Maste saga att det var skont att  komma tillbaka till alla rutiner efter en turbulent flytt till min andra vardfamilj, och resan till farmen. Har tillochmed saknat uniformen, och aven om den inte ar den vackraste har jag vant mig, och alskar att bara slanga pa den utan att tanka pa morgonen.

Eftersom jag bor i en annan del av Brisbane (...snarare forort) maste jag ta en annan buss. "Det klarar jag latt" tankte jag och satte mig pa en random buss. Det blev lite fel och en larare var tvungen att eskortera mig till ratt *pinsamt*. Att vara utbytesstudent ar som att vara smabarn iblan. Alla tar hand om en och man bohover bara folja med...

Jag har ocksa upptackt att jag har blivit massa mer modig eftersom jag ar utbytesstudent. Jag menar, alla kommer anda tycka att jag at en tokig svenska, sa varfor inte bavisa att de har ratt? Har kan jag borja prata med vemsomhelst pa busshallsplatsen vilket formodligen inte skulle handa i Sverige. Men som tur ar ar alla oftast lika tokiga som jag innerst inne:



Bloggen sover.

Hejsan alla!

Ett litet meddelande till er som undrar... Bloggen  dog inte, den sover bara! Nej men allvarligt talat, sa har jag haft sa mycket for mig de senaste veckorna att jag inte har haft tid att skriva. Ska gora en liten sammanfattning sa fort jag far tid, men det ar mycket just nu.

Kram pa er <3


Farmstay.

Under den gangna veckan har det hant sa mycket. Jag vet inte ens om jag far plats med att skriva ner allt, men jag ska gora ett forsok.




Lordag
Borjade resan vasterut tidigt pa lordagmorgonen och vid lunchtid kom vi fram till en liten by dar vi skulle ata lunch for att fira min vardmormors fodelsedag. Fick alltsa traffa alla slaktingar pa min vardmammas sida. Farmarna var verkligen som jag hade tankt mig - Cowboys med hatt, rutig skjorta och jeans och de pratade verkligen bred Australiensiska.

Efter lunchen fortsatte vi till Hillside, farmen dar mormor och morfar, och morbros och hans familj, bor. Fick en liten runtur nar vi tittade till alla djurbebisar. De hade ett flasklamm som var knappt en vecka gammalt, en kangurubebis, kycklingar och massa hundvalpar.
Senare pa kvallen spelade vi kort och jag har sallan upplevt ett sa underhallande kortspel. Mormor har verkligen humor!!


 






Sondag
Sondag betyder kyrkan, sa vi akte till den lilla kyrkan mitt ute i ingenstans och hade gudstjanst pa morgonkvisten. Jag tyckte att det var intressant och prasten var jatterolig. Han var ursprungligen fran tyskland och hade en ganska kraftig brytning. Han var verkligen en karaktar och nagon gang under gudstjansten forsokte han skamta, men det gick inte hem riktigt sa han utbrister; ”Ja, de sager ju att tyskar inte har nagon humor”. Pappa hemma i Sverige har alltid sagt just detta, sa jag tycket att det var jatte roligt.

Efterat var det fika, och jag forstar varfor man gar i kyrkan om man lever sahar pa langt ute pa landet eftersom det ar ett tillfalle att traffa alla som bor runtomkring.

Senare pa eftermiddagen nar vi var tillbaka pa farmen kom morbror hem med en Echidna (myrpiggsvin) som tydligen ar ganksa svara att fa syn pa. Den var jatte sot och rullade ihop sig till en liten taggboll i mina hander.




Mandag
Min vardpappa vackte mig tidigt for att folja med ut och mjolka korna. Jag kan inte pasta att det ar en fancy farm med hogteknologi precis, men jag alskar det. De ar i forsta hand kottbonder och mjolkar bara tva ganger i veckan

Mandagen var i stort sett en avslappnad dag och jag hjalpte till med lite smasaker som att mata korna, och vi tog senare en promenad for att ta tillbaka en skoldpadda till en damm eftersom den hade gatt lite vilse.







Pa tisdagen var det dags att aka vidare till nasta farm, sa vi stadade och tvattade pa morgonen. Innan vi akte red jag ut en svan tillsammans med en av kusinerna. Det var jatte roligt och nar vi kom upp over ett kron och sag alla kangrusar som hoppade ikapp med oss! Det var otroligt! Men kusinen var inte sarskilt imponerad, eftersom det ar saker som de ser varje dag. De har tillochmed en tam kanguru som hoppar omkring pa garden och tror att hon ar en hund.




Tisdag

Sedan var det en 2 timmarsresa till nasta farm (min vardmammas systers farm) dar jag fick en rundtur. Huset ar enormt med hur mycket mark som helst. Under rundturen fick jag se en massa olika sorters kangurusar och en Emu. Och saklart hastar och kossor som gick omkring i de enorma hagarna. Pa den nya farmen hade de ocksa hundvalpar, som saklart var urgulliga!


 






Onsdag
Jag namnde for familjen att jag garna skulle vilja prova att ata kanguru sa vi akte ur och jagade. Inte precis vad jag hade tankt mig, men det var grymt kul. Jag, min vardsyster och hennes tva kusiner satt pa flaket till jeepen medans kusinernas pappa stannade nar han sag en kanguru och skot den nongalant fran framsatet. Det var sedan vart jobb att springa och hamta  kangurun.



 

Torsdag
Jag hjalpte till pa farmen under dagen, men nar det blev for varmt akte vi till en av dammarna och badade. Lite halvackligt vatten och lerbotten, men perfekt att ha lerkrig i!!

Till middag at vi kangurun vi jagade i onsdags och det var jatte gott. Smakade precis som biffen. ”Och dessutom ar det gratis!” utropade jagaren sjalv.Pa kvallen spelade vi massa biljard, sa mycket att jag tillochmed dromde om det.







Fredagen
Sorglit att packa ihop for att aka hem, eftersom jag har upplevt sa mycket roligt har, och om jag far chansen kommer jag garanterat att aka tillbaka!





 


RSS 2.0