Maskerad.

Hade det mycket trevligt under gardagens maskerad. Kom dit och vardinnan sjalv sag ut som en prinsessa i sin vita klanning. Dansade hela kvallen och hade mycket ont in mina stackars fotter eftersom jag hade high heels. Har aldrig tyckt att det var sa roligt att kla upp mig och sminka mig som nu, eftersom jag har skoluniform och inget smink till vardags. Massa skoj och en lyckad forsta fest i landet Down under.




Shopping.

Igar akte jag och min vardmamma och shoppade. Jag kopte en underbar klanning och lite andra smasaker. Alskade klanningen och kommer ha pa mig den imorgen. Ar namligen bjuden pa en maskerad bal. En av mina vanner i skolan fyller ar och hon slar pa stort. Jag tror att det ar runt sjuttion inbjudna. Det kommer att bli sa roligt och jag ar jatte taggad. Hela dagen imorgon kommer ga at till att sminka mig, prova olika frisyrer med mera. Den enda som inte ar glad ar mitt lilla bankkonto, menmen.

Varme.

Det ar Vinter har i Australien. Och 34 Grader!!! Jag dog nastan i varmen idag, och har kommit fram till att jag aldrig kommer att vanja mig vi detta. Det ar faktiskt ovanligt varmt for att vara vinter och den enda skillnaden mot sommaren ar att det inte ar lika fuktigt i luften som det brukar vara pa sommrarna. Har i alla fall kommit fram till att man blir extremt trott av denna varme, och att skoluniforme (sarskilt skorna) ar lite for vara att ha pa sig en san har dag. Det forsta jag gjorde nar jag kom hem var att ata isglass och sedan gick jag over till grannarna for att svalka av mig i deras pool. Det var himmelskt, men nar jag kom tillbaka var jag lika varm igen. Slutsatsen av detta ar att det kommer bli mycket glass och badande i sommar. Ser fram emot att fira jul i varmen.


Forsokte fanga solnedgangen, men det gar sa snabbt har sa jag hann inte riktigt. Far se om det gar battre imorgon...

Weekend.

Denna helg akte jag pch mina varforaldrar till en resturang vid Brisbane River och at lunch. Det ar namligen sa att jag ska skriva en recention pa en lunch eftersom det ar det vi arbetar med pa Hospitality lektionerna. Och vi kunde inte ha valt ett battre stalle. Det ar ett ganska nyoppnat stalle, nybyggd resturang och stilren inredning. Och maten var underbar. Jag at dagens pasta, med en pastasas med saffran champinjoner och lax. Loved it. Efter lunchen tog vi en liten promenad i parken intill med utsikt over floden. 


Parken och Restaurangen  

Sweden Presentation.

Har inte skrivit pa ett par dar eftersom det ar lite virusvarning pa datorn har hemma. Den har i alla fall valt att fungera idag. Har kommer en sammanfattning av de senaste dagarna:

Onsdag
Idag gick jag omkring i skolan och var nervos hela dagen eftersom jag pa kvallen skulle ha min presentation om Sverige pa det ordinarie Rotarymotet. Vi kom lite sent, dels pga Traffic Jam, dels pga att min familj ar tidsoptimister. Men det gjorde inte sarskilt mycket eftersom vi inte var de enda som satt fast i trafiken. Nar vi kom dit at vi en underbar middag och mellan middagen och efterratten hall jag mitt lilla tal. Jag trodde att det skulle ga ganska fort, men jag stod och pratade i nastan 25 minuter. Efterat fick jag en massa bra kritik och sjalvklart finns det saker jag kunde ha gjort battre, men jag ar otroligt nojd. Pa motet var saklart alla medlamma, men aven min vardsyster som aker till Sverige i januari och en utbytesstudent fran Japan som tillhor en annan Rotaryklubb i narheten. Skoj att fa se lite ungdommar och jag hoppas att de gillade det.

Torsdag
Idag var en kanslomassigt tung dag i skolan. Vi hade kapell som vanligt, och en student i min arskurs pratade om mod och hennes egna erfarenheter. Hon hade mycket i bagaget, minst sagt, men det kanns lite utlamnande att skriva om har. Sa mycket kan jag i alla fall saga att jag var inte den enda som fallde en tar i kyrkan.

Pa kvallen var det jag som var kock, och pa menyn stod det Kottbullar. De vart faktiskt lyckade, och jag fick nastan lite hemlangtan av smaken. Min vardbror tyckte dock att det var omojligt att byta ut ketchupen mot brunsas och lingonsylt.

Fredag
Idag hade de en kanpanj om blodgivare i skolan, och manga av dem som var over 16 ar gav blod. Jag som ar svensk och utbytesstudent fick tyvarr inte gora det, men jag far val gora det nar jag kommer hem och har fyllt 18. En av min vanner hade tankt att ge blod, men hall nastan pa att svimma eftersom hon var sa nervos, sa det blev inte av.

Jag tycker om freddagar, och sarskilt eftermiddagen da jag har bade Dans och Drama. Pa dansen haller vi pa med egna korografier, sa det ar mycket att tanka pa. Vi maste valja en plats pa skolan som vi vill jaobba pa, och en vardagsrorelse. Exempelvis kan man valja "walkning" och sedan bryter man upp denna rorelse och formar en dans av det. Vi har inte kommit sa langt an, men jag tycker att det ar jatte intressant. Drama ar saklart ocksa roligt, men praktiska ovningar for att uttrycka kanslor. Nar det galler grakisk drama maste man dessutom anvanda hela kroppen nar man uttrycker sig. Nagot overdrivet, men jatte roligt! 

Borjan av veckan.

Igar hade jag en Hospitality Excursion vilket innebar att vi akte till en golfklubb for att ata lunch och recensera maltiden. Roligt att komma bort fran skolan nagra timmar, och att antligen fa sitta vid ett bord och ata lunch. Jag saknar svenska skolmatsalar, men det trodde jag aldrig att jag skulle saga.
Nar vi kom tillbaka till skolan hade jag matte och vi fick tillbaka vara MathsB Assignment. Och jag fick B- (motsvarande VG-) vilket jag ar extremt nojd med. Jag tycker dock inte att matten ar sa svar, det ar engelskan som ar problemet. Men ju langre jag ar har, desto battre kommer det ga antar jag.
Vi hade aven betygsattning pa dansen idag, vilket innebar att vi visade upp nagra sekvenser, och dansfroken gjorde lite anteckningar. Inte sarskilt svart, men jag ligger anda i la nar det galler dansen, da manga av mina klasskamrater dansar alla dar i veckan.

Idag har jag skrivit ett prov i Business, men jag kan dock inte hoppas pa ett lika bra resultat com matten, da termologin ar minst sagt svar. Men jag ar inte sarskilt orolig, och dessutom innebar ett daligt resultat att jag kan forbattra mig. Efter skolan plockade mina vardforaldrar upp mig eftersom de var i narheten, och gjorde lite Rotary-arenden.Ar trott efter en lang dag i skolan, och har precis hjalp min vardpappa i koket. Jag har fatt rollen som Cook-Assistent har hemma, vilket jag trivs bra med. Det ar alltid trevligt att sta och hacka gronsaker och smaprata lite.


Sahar ser skolan ut, och ni kan forsta att jag var forvirrad de forsta dagarna med sa mycket trad overallt

Camp Warrawee.

Denna helg har jag varit pa Camp Warrawee tillsammans med alla Inbounders och Outbounders i vart district. Sammanlagt var vi 8 Inbounders fran Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Japan och Brasilien. Och 11 outbounders som reser till Sverige, Danmark, Osterrike, Schweiz, Tyskland, Brasilien, Japan och Frankrike i slutet av Januari. Massa skoj med team building god mat och viktig information saklart. Pa lordagkvallen hade vi en liten "konsert" dar var och en av utbytesstudenterna fick ga upp och gora nagonting som roade publiken. Jag och min vardsyster (3:e familjen) gjorde nagra trolleritrick tillsammans. Hon tog dessutom med sig kostymer till oss bada. Jag fick aran att vara den vackra assistenten, och stod i princip pa scenen med en glittrig baddrakt. Det var i alla fall lyckat, och som den magnifika magiker hon ar trollade hon till och med bort mig vid ett tillfalle. Som tur ar trollade hon tillbaka mig igen. Alla studenter hjalptes ocksa at att skriva om texten till "Wonderwall". Refrangen blev sahar:

Cause Rotary,
You gunna be the one that sends me,
Overseas
To share the peace

Boat Cruise.

Igar kvall akte jag och de som ville i year 11 and 12 pa "Boat Cruise". Detta innebar att vi, efter en vanlig dag i skolan, akte ut i en partybat pa Brisbane River, for att dansa och ha trevligt. Och nog hade jag roligt alltid! Maste saga att jag alskar Brisbane pa kvallen. Skyskraporna, vattnet och alla neonljus - Det ar sa vackert. Nar jag kom hem hade jag ont i benen efter allt dansande, och jag ar verkligen glad att jag inte har nagra hogklackade skor med mig. Kan inte forestalla mig hur mycket mina fotter hade ommat i sa fall.


 
Brisbane by Night

Aboriginal Art.

Jag och mina vardforaldrar akte till en marknad bara tio minuter fran dar vi bor. Dar fanns massa frukt och gront, hantverk och en charmig shop med "Aboriginal Art". Konstnaren sjalv var en trevlig figur och en bekant till mina foraldrar. Fulkomligt alskade hans konst, och mina vardforaldrar kopte mig en liten malning forestallande min manads-nagonting. Konstnaren berattade lite om Mars karaktar ocksa. Varje manadsmalning hade aven en liten berattelse och har ar alltsa Mars:

Pilpi Spirit of the month of March.
Many, many years ago, all the bandicoots lived together in a large infertile valley of the great Australian desert.
The queen of the bandicoots was Pilpi. She was three times bigger than any other bandicoot alive, very strong and very fast. Enemies were few and far between the bandicoot tribe, as the valley had little to offer other animals and the only drinking water avalilable was in the deep holes below the surface, dug up by the bandicoot population.
one day during a severe drought, the dingo tribewere forced to leave there original hunting grounds and came across the bandicoot valley by mistake. Because of Pilpi enormous size, she was the first one to be spotted so the dingos decided to catch her and have her for dinner, however, little did they know thet Pilpi was not only just big but she was fast and strong. She dug deep into the ground as fast as she could and to her surprise, without warning, a great clear water jet gushed from the huge hole, hurling Pilpi into the air. The water flooded into the valley, sweeping the dingos together and drowning most of them. The remaining dingos than fled the valley never to return.
The water Pilpi brought up from the depts of the earth has made the area a flowering paradise.
To this day there has never been another gigant brandicoot like Pilpi seen in the valley. But the great spirit of Pilpi always ensures that the valley receives sufficient moisture from the sky above.




The picture is the artist interpretation of the great PILPI SPIRIT.

The Beach.

Jag och min vardmamma akte till the Beach idag. Tog en lang stranpromenad. Vackert men mycket blasigt. Vattnet var varmt, sakert 18 grader, och hade jag haft badklader med mig hade jag sakert badat. Men det var blasigt, och jeansvader, men jag kan fortfarande inte begripa att de kallar detta for vinter! Vi ar lunch pa ett mysigt strancafe, och sedan satt vi och laste pa stranden. Tack vare blasten har jag nu sand overallt, men det var det definitivt vart for att fa en sa trevlig dag!


the Beach



Varmt i vattnet!

Rotary och skola.

Var pa rotarymote igar. Trevligt som vanligt, och massa god mat. Distriktsordforande var dar och halsade pa, sa  vi var tvugna att kla upp oss lite extra och ha rotary-smilet i beredskap. Roligt att traffa alla igen, och allt gick bra. Jag fick stalla mig upp och beratta om vad jag har haft for mig den senaste veckan, vilket alltid ar lite laskigt, men jag klarade av det bra. Distriktsordforanden pratade ocksa om temat for Rotary det har aret: "The future of Rotary is in your hands" vilket var mycket intressant och inspirerand.

Idag har jag varit i skolan. Pa morgonen hade jag dubbeltimme i Hospitality sa vi bakade chokladbrod. Mycket gott. sedan hade jag dubbeltimme i Religion and Ethicts, vilket jag tycker ar intressant. Det enda jag inte tycker om ar att de i mina ogon snoar in lite for mycket pa Kristendomen. Jag tror att det kraver ett oppet sinne for att kunna studera Religion utan att domma, och istallet jamfora olika religioner rattvist.

Jag motte en larare som pratade svenska ocksa. han var fodd i Sverige, men flyttade till Australien nar han var 4 ar, sa han kunde inte sa mycket svenska, men lite. Nar han sag mig senare, gick han forbi och sjong sma groderna. Det var komiskt och mina kompisar sag lite fundersamma ut.

Skoldag.

Vanlig dag i skolan. Iskallt i hela huset nar jag vaknade - som vanligt. Satte pa mig den underbara skoluniformen och tog bussen till skolan. Jag gillar faktiskt den bussen. Den ar sa liten och mysig, med max 20 platser, och alla ar sa trevliga. Hade bland annat Business, Engelska och Matte idag. Fick veta att jag slipper skriva uppsatsen om en bok vi laser, eftersom jag ligger lite efter alla andra. Och eftersom min lasforstaelse ar lite samre an mina klasskamrater, konstigt nog. Men lasa boken och skriva en sammanfattning ska jag allt gora. Det kanns bra, pa min niva.

Tog med mig Daim till skolan idag, vilket var uppskattat, och jag har kommit fram till att det ar extremt svart att beskriva samaken. Det smakar helt enkelt Daim! Men nu ar den slut, sa jag antar att det snart blir ett nytt besok pa IKEA. Yes!


Detta ar den dagliga uniformen.

IKEA.

Var ledig fran skolan idag, eftersom alla andra i min arskurs skrev prov hela dagen. Vi akte till IKEA, och jag blev barnsligt lycklig over att se sma svenska ord overallt. Och sa kopte jag massa Kalles Kaviar, Leksands knackebrod, Marabou och Lingonsylt. Min vardpappa kopte aven kraftor eftersom han tyckte att de sag spannande ut, sa nu far vi val ha kraftskiva har. Det kan bli skoj. Jag langtar tills vi aker tillbaka, trots att det var ett mycket litet IKEA om man jamfor med Sverige. Mysigt, hemvant antar jag. Och om hemlangtan blir for stor vet jag exakt vart jag ska aka.

Barnvakt.

Idag fick jag vara lite barnvakt at min kontaktpersons barnbarn, medan hon och mina varfamilj hade ett mote om ungdomsutbytet. Det var roligt, och jag och lillen tog en promenad pa stranden. Inte badvader precis, men mysigt var det. Sedan at vi varldens godaste tre ratters lunch bestaende av pumpasoppa, lasange och varm fruktcoctale - Helt i min smak. Jag alskar lagenheten som min kontaktperson bor i. Faktum ar att det ar min vardpappa som byggt huset (pensionerade arkitekter behover lite fritidssysselsaattning...) och jag alskar det. Skulle latt kunna flytta in med det samma, och utsikten over havet ar magnifik.


Charmiga barnbarnet.




Underbara strand!

Hospitality.

Var tvungen att ga upp kl 5 imorse, for att vara i skolan kl 6 - pa en lordag!! Detta berodde pa att jag har Hospitality, och en del av kursen gar ut pa att servera mm. Det var alltsa en konferrens i skolan och vi stod for frukost och morning tea. Skolan har alltsa ett riktigt storkok, och visst var det stressigt ibland, men vi jobbade pa riktigt bra och fick mycket berom av besokarna. Jag skulle kunna tanka mig att extrajobba i storkok, for det ar roligt, om det inte vore for de obekvama arbetstiderna vill ssaga.

Vi var klara med allt vi 11-tiden, och da akte jag och min vardmamma hem till min kontaktperson. De skulle interljuva en flicka som formodligen aker till Brasilien i januari som utbytesstudent. De ar lite sena med ansokan, men hon kommer antagligen ivag. Hoppas att jag traffar henne pa nagon av rotarytraffarna for hon var riktigt trevlig.

RSS 2.0