Bussen hem.

Pa bussen hem fran skolan ringde en van till mig som ocksa ar utbytesstudent har i omradet. Sa fort jag borjade prata svenska blev hela bussen knapptyst och alla lyssnade till mitt samtal. Ibland ar det valdigt roligt att kunna ett sprak som ar sa pass litet som svenska faktiskt ar, och jag antar att det later speciellt eftersom det blev sa uppmarksammat.

I skolan idag fick jag ocksa anvandning for min svenska, efersom jag traffade en norsk flicka som gar aret over mig. Hon flyttade hit till Australien for fyra ar sedan, sa hon ar inte pa utbytesar eller sa. Jag ar lite imponerad over mig sjalv att jag forstod allt hon sa, och jag tycker att norska later sa otroligt gulligt. Det ar ett sa mysigt sprak!

Indiskt tema.


Eftersom devar indiskt tema kladde dessa herrar upp sig.

Mitt forsta Rotarymote.

I onsdags akte jag pa mitt forsa rotarymote, och alla var mycket snalla och trevliga. Jag fick stalla mig upp och beratta lite om mig sjalv infor hela klubben, och jag var inte alls sa nervos som jag trodde att jag skulle vara. Medan vi at middag hade en av medlemmarna en forelasning om sin resa till Indien, dit han hade akt med en grupp rotaryaner for att se deras arbete genom rotary dar. Det var intressant och roligt att se alla bilder. Det var ocksa en man fran Malasya pa besok - Det ar verkligen en internationell organisation! Dagen till ara var det aven indisk mat, och jag alskar Naan brodet. Mycket battre an australiensarnas toast.

Excursion.

Idag akte hela min arskurs pa studiebesok i en Synagoga, Mosqe och Aglikansk Kyrka. Det ar en dela av min Religionskurs att gora denna utflykt och det var verkligen intressant. Att bara komma bort fran klassrummet for en dag kan gora nya kunskaper sa mycket mer intressanta. Det var ocksa roligt att fa se mer av Brisbane, och jag alskar verkligen den har stan - Narheten till havet, Brisbane river som slingrar sig genom hela staden och de hoga skyskraporna och de arkitekritade byggnaderna. Jag gillart!

Drama.

Idag har jag varit pa en liten utflykt under dubbeltimmen i Drama. Eftersom vi for tillfallet laser Grekiskt Drama akte vi till en liten Aphiteater, och fick ova pa scenen. Jag tycker att dramalektionenrna ar extremt roliga, och grekiskt drama ar valdigt annorlunda. Du maste verkligen utnyttja din rostkapacitet och framfor allt ditt kroppssprak. Allt blir forstas otroligt overdrivet, men valdigt roligt.

Jag tog skolbussen for forsta gangen idag, och jag ar faktiskt lite imponerad over att jag inte gick vilse eller klantade till det nagonstans pa vagen. Yes! Hoppas pa samma lycka imorgon.

Omgivningarna.


Utsikten fran huset jag bor i




Och detta ar huset!
Det ligger pa en hojd som ni kanske ser.

Tea Party.

Igar var det Tea Party har hos min forsta vardfamilj och jag fick chansen att traffa alla mina vardfamiljer och lite annat rotaryfolk. Mycket trevligt! Jag hade dessutom bakat lite olika svenska smakakorr som var mycket uppskattade. de gick at med en gang. Nu nar jag har traffat alla ser jag verkligen fram emot att flytta in till dessa underbara manniskor. Jag tanker dessutom bjuda in mig sjalv pa middag hos de andra rotaryfamiljerna. Jag tror att de tycker det ar trevligt med ett besok.

Brisbane.


Jag och mina forsta vardforaldrar, med Brisbane i bakgrunden

Skoldag.

Annu en skoldag dar jag kommer hem och ar sa slut att man skulle kunna tro att jag har sprungit ett maraton. Jag har haft lite olika lektioner idag. Bland annat matte. Det var lite deprimerande att ha matte faktiskt, eftersom jag har glomt sa mycket under denna korta tid jag har haft sommarlov. Men jag ar mycket, mycket glad over att jag laser matte. Annars hade det varit helt hemskt att komma tillbaka till Ragnhild och forsoka hanga med i Matte C. 

Idag hade vi ocksa ett par timmar i kapellet som var mycket intressanta. Aven om jag inte ar en strikt troende kristen, sa tycker jag att det var intressant. Ett band som skolan har, spelade och det kanndes mer som en avslutning i skolan hemma. Tank att ha det varje vecka, det blir skoj. Lokalerna ar ocksa sa otroligt fina. Ska ta med kameran till skolan och fota lite!

Skoluniform


Detta ar sportuniformen vi har pa sportdagar!

Forsta dagen i skolan.

Akte hemmifran runt halv 8 och hade min forsta lektion halv 9. Idag har jag bland annat haft drama, dans och engelska. Alla lektioner har varit intressanta, men nu ar jag MYCKET trott. Jag kommer nog ga och lagga mig sa fort vi har atit middag. Jag forstar inte hur man kan bli sa trott av alla dessa intryck.

Pa tala om intryck... Jag sag min forsta kanguru idag!! Det var tre stycken som hoppade omkring pa skolomradet, sa nar vi satt och hade engelskalektion hoppade de forbi. Jag trodde inte att man kunde se dem bara sa dar, fast jag antar att det inte hander varje dag for resten av klassen var nastan lika uppspelt som mig.

Skoluniform.

Maste tyvarr meddela att skoluniformen ar graslig. Den ar brun, men det kanns anda skont att smalta in redan fran borjan. Fast... jag ar svensk sa formodligen kommer jag aldrig smalta in. Dessutom ar jag lang. De flesta australienare ar ganska korta har jag markt, eller de jag har traffat i alla fall. Far se hur det blir i skolan for imorgon sa borjar jag! Antligen!

Idag har jag annars inte gjort sa mycket mer an att shoppa lite smasaker och fixat det australiensiska sim kortet. Vill du ha mitt Australienska mobilnummer far du maila.

Kram, kram

Valja amnen.

Idag har jag besokt skolan for forsta gangen. Den ar stor! Omkring 1200 elever, och en massa byggnader. Jag var dar eftersom jag mastes skrivas in och valja amnen innan jag borjar. Det blev: Dans, Hospitality (hemkunskap), Foretagande och Drama, forutom de obligatoriska amnena som ar: Religion, Matte, Engelska och Idrott. Nar det galler matte tog jag den svaraste nivan (om det ar obegripligt far jag val byta :P) och i idrotten ingar surfing! SURFING!! Jag ska bli en riktig Australienare ar det tankt. Min vardpappa har och sa lovat dyrt och heligt att han vagrar lara mig engelska. han ska lara mig astralieniska!

Fun Run.

Idag har jag utfort det viktiga rotaryarbetet. Det handlade om att sta vid vattenstationen och ge alla forbispringande lopare vatten. Vid samma station stod en man som sades vara var rotaryklubbs roligaste. Jag blev ocksa tillsagd att jag inte skulle tro pa ett ord av vad han sade. Han sjalv sa samma sak. Han fortsatte med att saga till alla forbispringande lopare, att jag lamnade ut "Svenskt kallvatten". Nog var han underhallande alltid.

Jag och min vardsyster tog en kaffe tillsammans. Jag borjade lara henne lite svenska eftersom hon aker till Sverige som utbytesstudent i januari. Jag tror hon kommer klara sig fint aven om hon inte kan sarskilt mycket svenska annu.

Sedan fick jag skjutss hem till en annan rotaryfamilj, som jag at lunch tillsammans med. Fish and chips! Det var trevligt. Under hela den har tiden var min vardfamilj pa ett rotarymote, dar de bland annat diskuterade hur de i hela friden skulle uttala mitt namn. Tillslut blev det M-U (engelskt uttal! - inte kossa). Min vardsyster varnade mig for att jag formodligen kommer att fa ett pokemon-smeknamn eftersom det tydligen finns en pokemon med samma namn. Tokigt!

Shopping.

Idag har jag och min vardmamma shoppat brudsaker tillsammans med hennes slaktingar. Hon har namligen en brorsdotter som ska gifta sig i maj. Vi hade helt enkelt en heldag i shoppingcentret tillsammans och jag tyckte att det var riktigt roligt. Snart ar det middag, och eftersom jag har tva utmarkta kockar till vardforaldrar tror jag att det ska smaka. Jag ar faktiskt ganska hungrig. Och trott! Tidsomstallningen borjar varkligen markas, det handlar ju faktiskt om hela 8 timmar (tror jag...).

Anledningen till att jag ar trott kan ocksa vara att jag vacktes imorse av hogljudda faglar utanfor mitt fonster. De har ju inte direkt valisolerade hus har i Australien och faglarna ar verkligen hogljudda. Menmen, jag kommer formodligen ha vant mig vid dem innom en vecka.


Antligen har!

Hej alla dar hemma! Detta inlagg ar det forsrta giltiga pa bloggen "My i Australien" for nu har jag faktiskt anlant och spenderat en hel dag i den underbara staden Brisbane. Alla har ar vanliga och snalla sa jag kommer garanterat att trivas mycket bra.

Igar natt nar vi kom hit foljde en annan svensk utbytesstudent med hem till min vardfamilj eftersom han behovde nagonstans att spendera natten. Han flog vidare till sin slutdestination idag sa vi foljde honom till flygplatsen. Vi har ocksa akt runt i stan. Sedan akte vi hem och fikade med min tredje vardmamma, hennes dotter och min nuvarande familj. Trevligt att traffa dem! Jag kommer att spendera sondagen med dottern da vi ska gora lite rotarysaker tillsammans - Mer om det senare!

Hoppas att allt ar okej i Sverige! Bye! 


Adjö Sverige!

Idag, 15 juli kl 14.35, sätter jag mig på flygplanet för att göra den längsta resan i mitt liv. I omkring 32 timmar kommer jag att vara på resande fot. Ofattbart!

Ha det så bra här hemma. Jag kommer sakna er alla!! <3


Ett avsked.

Jag tog farväl av en mycket nära vän till mig idag. Det var väldigt fint, och hon hade gjort ett mycket vackert fotoalbum som jag såklart kommer att bära med mig, var jag än går. Jag var rätt cool och grät inte en droppe, förvånandsvärt nog. När jag sedan åkte hem förstod jag hur ofattbart länge jag kommer vara borta och hur mycket jag kommer sakna denna fantastiska vän. Tårarna strömmade och ingen kan vara mer tacksam än jag att jag hade skippat mascaran just idag.


Stress.

Nu är det knappt två dagar kvar tills jag reser... NERVÖST! Jag packar och springer omkring som tokig i hela huset. Får jag inget miljömbyte snart kommer jag få ett nervsammanbrott. Ett annat sätt att hantera stressen på är att inte låtsas om att jag ska åka, men det fungerar inte heller särskilt bra. Det resulterar bara i att jag inte gör någonting vilket gör mig ännu mer stressad. Konstig situation, men så är det.

Just nu vill jag ingenting hellre än att resa trots att jag kommer sakna allt som har med Sverige att göra otroligt mycket. Men ett år går fort, och jag kommer att vara tillbaka innan jag har förstått att jag har varit borta x)

Telefonsamtal.

En av mina värdfamiljer ringde häromdagen och presenterade sig. Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga, men det var inte alls svårt att förstå dem. Det märks verkligen att de är vana vid att prata med icke-engelsktalande personer eftersom de verkligen anstränger sig och pratar sååå tydligt. Tur för mig :P

Hur som helst så var det trevligt och jag hoppas att de ser fram emot att träffa mig lika mycket som jag ser fram emot att träffa dem.


RSS 2.0