The Countryside.

Idag har jag varit pa bio tillsammans med min vardsyster i min nasta vardfamilj. Vi sag "Fame" vilket var en typisk musikalfilm utan handling, men talangfulla skadespelare. Men jag alskar att ga pa bio - hela upplevelsen med stor skarm, ljudet och lukten av popcorn. Love it!

Haller fortfarande pa att installera mig i den nya familjen. Det ar svarare an jag trodde att det skulle vara. Men som nagon sa: "The first time is hardest,  but it never gets easy". Jag haller med helt och fullt.

Imorgon ska jag ga upp tidigt for att aka till the countryside. Det ar namligen sa att min vardmammas mor fyller 70 ar och vi ska aka och halsa pa henne. Det tar ca 5 timmar att aka, sa jag ska ta med mig nagonting roligt att lasa. Ska bli roligt att fa se lite andra delar av Australien, och eftersom det ar School Holiday kommer vi vara borta hela veckan. Far se ifall Farm life ar nagonting for mig...

Dust Storm.

Idag har det varit en "Dust Storm" har vilket innebar att det blaser en massa och det ligger som dimma i luften. Men istallet for fukt ar det damm. Inte sarskild trevligt. Min vardpappa sa att det inte hander sarskilt ofta och skyller pa den globala uppvarmningen. Det var i alla fall sa dammigt att man knappt kunde se nagonting och det lade sig ett tunnt lager av damm pa allting bade inne och utomkus. Lite jobbigt att andas nar allting smakar sand men jag tanker inte klaga. Hoppas pa ett regnvader sa att allt skoljs bort och grasmattan ser gron ut igen.

Har packat upp och gjort mig hemmastadd i mitt nya rum. Har upptackt att det ar sa mycket roligare att packa upp an att packa! Mitt nya rum ar valdigt tjejigt med lila overallt. Huset ar litet och mysigt och familjen ar trevlig. Kan inte lata bli att jamfora dem med min forsta vardfamilj och kan se en massa skillnader. Men jag tycker inte att nagon ar battre eller samre - Bara annorlunda!!



Ny Familj.

Idag flyttar jag! Har sprungit omkring hela morgonen och packat, och jag borjar bli riktigt nervos. Jag var inte alls nervos igar, men nu borjar det markas att nagot nytt och spannande ar pa gang. Kommer dock ha ratt svart att saga farval till denna underbara familj. Jag har verkligen blivit en del av den och kommer sakna min mamma och pappa. Tank... I slutet av det har aret kommer jag ha inget mindre an fem mammor och pappor

Familjen som jag nu lamnar har en massa erfarenhet och jag ar deras 18:e utbytesstudent. Familjen som jag ska till har aldrig haft en utbytesstudent, sa jag tror att det kommer skilja sig ganska mycket fran varandra. Varje familj ar annorlunda och jag kommer garanterat fa lara mig nagot nytt pa varje stalle! 
 


Saknar er redan!


Noosa.

I helgen har mina svenska kompisar varit pa besok. De ar ocksa utbytesstudenter har i narheten och eftersom vi har School Holiday i 2 veckor bestamde de sig for att komma upp. Pa sondagen akte vi till Noosa, ett naturskyddsomrade med Queenslands basta strander. Varmt och skont i vattnet och en liten gata langsmed stranden med mysiga cafeer och sma affarer. Det ar svart att forsta att jag faktiskt bor pa ett sa fint stalle och kommer aldrig vilja lamna detta land. Spenderade hela dagen pa stranden och blev sedan hamtade i bat av min vardfamiljs vanner. De tog oss pa en liten battur langsmed floden dar vi sag alla dyra villor. Skulle inte tacka nej till att bo i en av dem.


 




Whale Watching.

Har sett en massa valar. Och de var STORA! Skippade skolan och akte istallet och kollade pa valar med min vardmamma. Utgick fran Redcliffe med en stor bat, och inte alls lamngt ifran kusten stotte vi pa var forsta val med en tva veckor gammal unge. Den var lekfull och tva ganger hoppade den upp i luften. Jag forstar inte att sa stora djur kan hoppa sa hogt. Sjalvklart fick jag inte detta pa bild utan stod dar och sag ut som en fagelholk. Men det gor mig ingenting for jag har i alla fall sett dessa fantastiska djur. Det roliga var att de verkligen ville visa upp sig. Det var inte allt sa att vi skulle vara tysta ner vi kom nara valarna utan de alskade applader och jubel.

 




Rotary Charity Race Day.

Jag har nu varit pa min forsta galopp tavling. Nog var det roligt alltid. Tog med oss mangder med mat och at hela dagen. Alla var uppkladda och gick omkring med jattestora hattar. Min varpappa var flitig med att satsa pa hastarna. Sjalv satsade jag en enda gang - och vann! Hela $10!! Anledningen till att jag satsade pa just den hasten var att den hade samma namn som min rektor i skolan har sa jag var het enkelt tvungen. Och visst gick det bra!?




River Fire.

Lordagenkvallen var en magisk kvall. Allt borjade egentligen pa dagen nar vi stod i koket i timmar och forberedde den perfekta maten att ta med. Sedan akte vi till Brisbane, och blev upphamtade i bat av min vardfamiljs kompisar. De korde ut oss till den stora baten med ca 40 passagerare. Trevligt att mingla lite med alla. Sedan var det showflyg ovanfor oss och nagra av flygplanen flog lagre an skyskraporna. Lite laskigt att de var sa nara, men piloterna var skickliga saklart. Nar det hade blivit morkt var det dags for fyrverkerierna. Otroligt! Det ar det basta ordet som beskriver det. det var fyrverkerier overallt. Pa broarna runtomkring Brisbane River och fran skyskraporna. Det var farger och ljus overalt sa man visste inte vart man skulle titta. Och allting speglades i vattnet sa vackert. OTROLIGT!




Brisbane River


A walk trough Grace...


En bild fran forra fredagen och showen for rektorn.
(pa bilden fran vanster; vardpappa, vardmamma, rektor, jag, rotarypresident, ungdomsansvariga)


Tidig Morgon.

Idag gick jag upp kl 3.30 for att aka till Sunshine Coast. Jag var faktiskt inte sa trott som jag trodde att jag skulle vara, men kommer garanterat att var det ikvall. Vi var ca 60 stycken som skulle till kusten och vagorna. Nar vi kom fram holl solen just pa att ga upp och jag var allt annat an trott nar jag sag stranden. Det var dock inte sarskilt varmt pa land, men i vattnet var det i alla fall 18 grader. Jag surfade inte idag utan simmade bara, som majoriteten av oss gjorde. Jag tror nog att jag ska ta min tid och lara kanna vattnet innan jag tar steget upp pa surfbradan. Detta ar allt annat an att simma i Sverige. Tank dig att du simmar i en tvattmaskin - Det ar ungefar vad det kanns som nar man hamnar mitt i en vag. Men jag alskar vatten, aven om de andra skrattade at mig nar jag sa att man bara lar sig brostsim "frog swim" i Sverige. I Australien lar sig alla crawla nar de ar 2 ar och jag ar saker pa att manga av dem ar fodda pa en surfbrada.



Anledningen till att man gar upp sa tidigt...


Koala.

Igar sag jag min forsta koala! Den klattrade omkring i ett trad ovanfor oss nar vi satt och at lunch i skolan. Och som den utbytesstudent jag ar blev jag lyrisk. Jag hade ingen kamera med mig, och kommer fran och med nu ta med den overallt, aven till skolan, for man vet ju aldrig nar man kan fa syn pa ett intressant djur. Koalan var jatte sot, men jag fick forklarat for mig att de river som en katt om man kommer for nara. Jag tyckte i alla fall att den sag ut som en ullig teddy bjorn, men kan inte forsta varfor den valjer att satta sig i ett trad mitt pa en skolgard.

Igar bestamde jag mig ocksa for att jag skulle vara duktig och ga hem fran busshallsplatsen. Till en borjan var det riktigt trevligt, och jag ar verkligen glad att jag gjorde det for man ser allt fran ett helt annat perspektiv nar man gar an nar man aker bil. Naturen ar sa annorlunda har, och dar vi bor ar det som sagt skog eller djungel eller vad man nu kallar det. Efter ett tag vart det inte lika kul att ga da jag var hungrig och trott efter en hel dag i skolan. Dessutom var jag tvungen att slapa pa vaskan med alla bocker. Sista biten ar valdigt mycket upp och ner, och det var minst sagt jobbigt att ta sig upp for sista backen. Da hade jag gatt i 45 min i varmen, och trott men glad kom jag fram.


Djungeln


Middag.

Igar hade vi nagra Rotarianer pa middag och min vardpappa brilljerede med sin kokkonst som vanligt. Jag fick dock assistera och det var faktiskt jag som stod for efterratten - Choklad Moouse. Det blev lyckat och jag hade riktigt trevligt.


En del i att bo i ett skogsparti ar fagellivet. Varje eftermiddag kommer dessa forbi och for ett forfarligt ovasen. Om det inte vore for att de ar sa vackra skulle jag nog ogilla dem.








A walk trough Grace...

Pa fredagkvallen akte vi tillbaka till skolan och var med pa ett event som tillangnades rektorn eftersom han gar i pension. Han har varit rektor i 30 ar och var med och startade skolan. Det var en underbar show med otroliga tallanger, bade gamla och nya studenter. Humor kvallen igenom och jag skrattade sa mycket att jag fick ont i magen. En av de basta frammtradandena var av Dramagruppen som improviserade pa scenen och gjorde en scen med rekorn i huvudrollen. De var otroligt duktiga och jag fattar inte hur man kan improvisera sa bra. Jag fick ocksa ga upp pa secenen tillsammans med nagra medlemmar fran var Rotaryklubb (the Rotary Club of Kippa-Ring). Presidenten holl ett tal och jag stod mest dar och representerade utbytesstudenterna genom aren.

Bowling.

Idag akte jag och bowlade istallet for att gymma pa eftermiddagen i skolan. Vi har sportdag pa onsdagar och kan valja mellan lite olika aktiviteter. Fran och med nasta vecka, blir det dock surfing for mig! Lyckliga jag! Hade lite flyt pa bowlingen och vann till slut. Mina bowlingresultat ar valdigt ojamna, men idag gick det bra. Idag har jag aven "made my first joke" med extremt bra tajming. Det kanske inte ar sa mycket att hanga i granen, men det ar en milstolpe.

Igar var jag och min vardmamma pa bio. Sag Harry Potter (battre sent an aldrig) och den var okej. inte jattre bra men inte dalig. Kan inte saga hur mycket jag alska biosalonger. Popcornlukt och det dar speciella ljudet nar filmen starta. Kan inte annat an alska det!

Snart blir det Surfing!!

Ja, det ar sant!! Snart ska jag surfa. Sommaren i Australien ar snart har och det betyder surftider. Fick nya sport-alternativ att valja mellan idag och gissa vad jag valde - SURFING! Forhoppningsvis far jag mitt forstahandsval och da bar det av till stranden varje onsdag med borjan nasta vecka. Det enda problemet ar att jag inte har en aning om vad jag har gett mig in pa och de maste definitivt halla lite extra lektioner for mig. Det andra lilla problemet ar att de basta vagorna ar pa morgonen, och dessutom tar det ett tag att aka till Sunshine Coast. Darfor sammlas vi, pigga och glada kl 4.30 varje onsdags morgon. Halv fem!! Jag kommer vara halvdod innan vi kommer fram. men jag ar hur som helst overtygad om att det blir en upplevelse. Man lever bara en gang.

RSS 2.0