A weekend with Anne.

Den har helgen har jag spenderat med min basta ven i Danmark - Anne! Jag tog taget upp till henne pa lordagmorgonen och sedan akte vi till Noosa for att ga pa en surfkurs. Vi kom lite for tidgt sa vi promenrade omkring i Noosa, och sedan nar det blev dags gick vi till stranden dar kursen skulle hallas.

Det var sa otroligt roligt, och jag till och med stod upp! Det var svart, men jag var sa nojd!

Anne och Jag


Bergsklattring

Pa fredagen akte jag pa bergsklattring in till Brisbane City. De har namligen nagra klippblock vi Brisbane River, mitt i centrum, som fungerar mycket bra att klattra pa, bade om du ar van eller nyborjare som jag. Min vardpappa ar valdigt intresserad av just detta, och han har klattrat mycket i snina dar, sa han var en god hjalp. Det var valdigt jobbigt och utmanande, men till slut nadde jag toppen, och nojd med mig sjalv gled jag ner. Jag somnade sa fort jag la huvudet pa kudden, och hade TRANINGSVARK dagen efter.




Bush 'n' Beach Safari

Efter bara ett par dagar hos familjen Morris akte jag pa "Bush 'n' Beach Safari" med 24 andra utbytesstudenter. Det var en bussresa runt om i Queensland dar vi bade fick se "the outback" och kusten. Det var en underbar resa, och en av mina favoritdagar var nar vi besokte School of Air. School of Air ar en skola som opererar via telefon eftersom stora delar av Australien ar sa isolerat. Det var valdigt intressant att fa hora hur de bar sig at, men jag tror inte att jag skulle gilla att bli utbildad pa det viset. Det basta med att ga i skolan ar ju den sociala biten!!

En annan bra dag var nar vi for till Yeppon och akte ut med en bat till korallrevet hela dagen. Vi snorklade omkring dar och fick se bade Nemo och Doris!! Lyckades doch skara mig pa en korall och fick ett ratt imponerande sar. Lyckades dessutom lura i nagra att det var en haj som hade tagit en tugga av mig. Det var sa underhallande att se deras miner nar jag berattade om hajen som hade forsokt attakera mitt huvud, men eftersom jag simmar sa fort hade den bara fatt tag i ena benet.

Sista kvallen hade vi ett overraskningsparty for en av de danska killarna eftersom det var hans fodelsedag. Det var en bra avslutning pa en perfekt resa, och det var sa svart att saga hej da. Kommer sakna dem alla sa mycket!






Ny Vardfamilj.

Efter the District Conference sista helgen i Mars flyttade jag till min fjarde vardfamilj. Forsta gangen jag bytte vardfamilj var den jobbigaste, och jag tror aldrig att det kommer att bli latt, men nu vet jag i alla fall vad det handlar om. Det ar en oppen familj och valdigt annorlunda fran mina foregaende familjer, men jag alskar dem. Familjen bestar av pappa Doug (som ocksa ar president i rotaryklubben) mamma Gina och deras dotter Katrina som ar 21 ar. De har ocksa en aldre son som kommer forbi da och da men inte bor hemma.

Mina foregaende familjer har alla bott ungefar en halvtimma fran skolan, men den har familjen ar betydligt narmare, sa det ar perfekt. Dessutom har jag upptackt att manga av mina kompisar tar samma buss till skolan vilket gor bussresan sa mycket roligare!

Min varforaldrar ar bada urmakare, och guldsmeder sa de har en liten affar i shoppingcentret narmast oss. En av de forsta dagarn jag skulle ta bussen dit bestamde sig fyra av mina kompisar att folja med vilket var jatte roligt:


Den vackra bilden vi tog under gangbron in till shoppingcentret


RSS 2.0