Rotarylunch.

Idag var jag på Rotarylunch med min sponsorklubb. Det var lika trevligt som vanligt, och jag fick presentera mig och berätta om mig själv och mitt utbytesår. Mycket av utbytesåret handlar om att hålla föredrag inför Rotaryklubbar osv. så det känns bra med lite träning här på hemmaplan. Jag fick också med mig lite presenter till värdfamiljen, och en standar från klubben såklart.

Lasse Karlsson var gärstföreläsare och det var både intressant och roligt att höra honom prata. Ju mer jag ser av Rotary, desto mer positiv ställer jag mig till verksamheten. Det är helt enkelt en otroligt värorganiserad, internationell organisation. Gillart :D

Förberedelser.

En del av att resa med Rotary innebär att man måste ta emot en utbytesstudent, så medan jag är i Australien kommer det bo en Alina från USA i mitt rum. Och det konstigaste av allt är att jag inte kommer att träffa henne. Det här betyder inte bara att min syster Disa kommer fortsätta vara minst i huset, utan också att jag måste städa ur HELA mitt rum. Och det tänkte jag börja med idag, för det lär ju ta ett tag...

Jag måste också börja tänka på vad jag ska packa. Men vad tar man med sig när man ska vara borta i ett helt år? När man dessutom bara får ta med sig 20 kg?

Australienare på besök.Jag, Ashley och Sue

(Första värdfamiljen)

På besök.

Igår var de här!

Det var så att min kontaktperson och min första värdfamilj var på besök i Sverige under den här veckan och då var de så otroligt generösa med sin tid och besökte mig. Jag tror aldrig jag har varit så nervös i hela mitt liv. Jag sprang omkring som tokig hela morgonen och städade. När de äntligen stod en obekant bil på parkeringen höll jag på att svimma! Oj!

De var underbara människor allihop och jag tror att jag kommer att trivas. Det är också en så otrolig förmån att få träffa familjen innan jag flyttar dit. Nu kommer jag veta vem jag ska titta efter på flygplatsen. Härligt!

Igår fick jag lära mig någonting viktigt: Det heter KOALA! Inte KOALABJÖRN! Viktig information från min värdpappa Ashley ;)

Värdfamiljer.

När man reser med Rotary får man den otroliga förmånen att bo hos flera värdfamiljer eftersom man lär känna kulturen på ett helt annat sätt. Vanligtvis har man mellan 3 och 4 familjer. Jag ska bo hos 5 olika, så jag kommer att få många kontakter. Det är toppen, och nästan alla familjer har dessutom barn i min ålder :D

En månad kvar!

Nu har jag äntligen skaffat en blogg för att kunna dela med mig av mina upplevelser i Australien. Det är dock en månad kvar innan jag åker så än så länge har jag inga nya erfarenheter att berätta om. Men jag tänkte i alla fall börja med att berätta lite om mig själv, och om varför jag vill åka på utbytesår.


Jag heter My och bestämde mig för att åka utomlands för ungefär 8 månader sedan. Jag reser med organisationen Rotary, vilket känns som ett mycket tryggt och enkelt sätt att resa. När man åker med Rotary ansöker man om att få åka till ett eller flera länder, och jag blev placerad på en av mina förstahandsval; i Brisbane på Australiens Östkust. Det finns flera anledningar till att jag har valt att göra det här studieuppehållet för att kunna åka. Dels för att jag vill lära mig engelska, dels för att jag tycket att det otroligt roligt att träffa nya människor och lära känna en ny kultur från grunden.


Hoppas på ett händelserikt år med många nya erfarenheter.


Karm <3


RSS 2.0