Pippi!

Jag har haft ratt mycket skolarbete i helgen men tog mig hur som helts till ett litet fodelsedagskalas for min vardsyster Felicia, i min andra vardfamilj. Det var en maskerad och alla var tvungna att kla ut sig till en seriefigur. Jag var saklart Pippi Langstrump, och sjong till och med Pippi Langstrump-sangen for henne.


Pippi och Angelina Ballerina
(My och Tammy)


The Silver Rose.

Pa fredagkvallen gick jag pa en Ballet forestalning tillsammans med min vardmamma Judith, hennes vaninna Yvette och hennes dotter Rachel. Alla ar saklart balletdansande nordar, sa det visade sig snart att jag hade mycket att lara. Det var en ny ballet, the Siver Rose, och den var fantastisk. Det har var min forsta ballet, men det kommer definitivt inte bli den sista, for det var otroligt. Modern style, kostymerna och specialeffecterna var brilljanta, och vi satt pa forsta raden och kunde se dansarnas uttryck och den teatriska delen av det hela. Fantastiskt!


Barista Coars.

Idag akte jag in till Brisbane med min Hospitality klass till en Coffee School, och larde oss allt man kan veta om kaffe. Det var riktigt roligt att lara sig hur man gor allt ifran Latte till Long Blach och Iced Coffee. Dessutom hade vi manga timmar av Coffee Art och tillslut fick jag till nagra vackra hjartan. Glad men trott kom jag hem och alla mina klader luktade saklart kaffe, och nu vill jag ingenting hellre an att kopa mig en kaffemaskin och skaffa mig ett jobb som Barista!


Swimming Carnival.

Har haft "Swimming Carnival" i skolan vilket betyder att vi tavlar mellan de fyra olika husen. Jag simmade brostsim for mitt "House" Orion och det gick faktiskt ratt bra. Det ar alltid lika roligt med sportdagar eftersom alla ar sa himla tavlingsinriktade, och hejarramsorna ar manga och langa. Alla i year 12 klar upp sig, sa jag och mina kompisar kladde ut oss till grona feer, lite som Tingeling, och jag hade mina alskade grona solglasogon saklart!!


Trivia Night.

Pa lordagen akte vi till Chermside och shoppade. Jag hittade varldens sotaste skor, som numera befinner sig hogst upp pa onskelistan. Min vardmamma kom och hamtade upp mig och med sig hade hon Rachel! Rachel ar en "lillasyste" i familjen aven om hon tekniskt sett inte tillhor den. Vi akte sedan till en Trivia Nigt (fragesport) som rotaryklubben hade anordnat. Men innan den startade tog jag och Rachel en promenad pa stranden. Det var sa fint med solnedgangen och allt.


Rosa.

Jag akte hem till en kompis efter skolan pa fredagen och vi gick till henners Youth Group, dar de hade "Battle of the sexes" just da. Sa vi kladde upp oss i massor med rosaoch tavlade mot killarna i olika grenar. Ni behover ju inte ens undra vem som vann eftersom svaret ar sjalvklart - Tjejerna!!


School.

I onsdags tog jag med min kamera till skolan, och en av mina kompisar lekte med den och tog ca 200 foton pa tio minuter av allt mojligt. Det var jatte roligt att se henne ga in i rollen som fotograf men nu finns det sa manga bilder att ta bort, men nagra blev i alla fall ratt bra.

Pa eftermiddagen akte jag och min vardmamma Judith och seglade istallet for att ha sport i skolan, som vi har normalt sett. Det var ett aventyr minst sagt. Det var en kompis till min vardfamilj som hade baten, och seglarklubben som han ar medlem i har ett race varje onsdag som vi deltog i. Nar vi rundade en av bojarna kolliderade en annan bat med ossoch gjorde ett stort hal i var bat. Pa grund av kollisionen fastade vi i bojen och lite av riggen kom ner. Men ingen av oss skadades, och trots allt lyckades vi komma pa forsta plats i var klass, aven om det finns endel att reparera pa baten.


Bribi Island.

Har haft annu en langhelg! Mina klasskamrater hade QCS-test som inte jag behover delta i var jag ledig pa fredagen. Spenderade helgen med min gamla vardfamilj "Kube" och mina vardkusiner Tammy och Courtney var dar. Jag larde kanna dem nar jag spenderade ett par dagar pa deras farm under September Holidays. Det var sa roligt att se dem igen, och forhoppningsvis kommer de och halsar pa mig i Sverige nagon gang i framtiden. Vi shoppade en massa, och pa lordagen akte vi till Bribi Island och solade och badade. Sedan gick vi pa bio och sage en australiensisk musikal som var ratt roligt. Sondagen var regning, och aven om det innebar att jag stannade inne nastan hela dagen, var det ett skont avbrott mot all sol vi har haft och nagonting grasmattan behovde.



Back to School.

Forra veckan, pa onsdagen, var vi tillbaka i skolan men den borjade pa allvar idag. Eftersom vi ar en kristen skola hade vi "Opening Servise" pa morgonen da vi var tvungna att ha pa oss den formella uniformen. Den formella uniformen ar hemsk om du fragar mig. Sarskilt nar det ar sa varmt som det ar just nu. Vi ar tvungna att ha pa oss strumpbyxor och kavaj, och dessutom en halmfarjad hatt. Vackert, jag vet! Hur som helst, eftersom jag har borjat Year 12 nu, dvs sista aret i skolan har i Australien, vart vi uppkallade pa scenen for att skaka hand med den nya rektorn och fa varsin "Senior Pin". Min "Home Class Teachen" kallade upp mig som "My - The Swedish Exchange Student" med en fake svensk accent. Jag tycket att det lat sa roligt att jag skrattade jatte mycket nar jag val kom upp scenen, och de flesta av mina kompisar skrattade lika mycket.


My Weekend.

Jag har haft en ganska handelserik helg. Fredagen var mysig, med familjen hemma. At en underbar BBQ-middag. Jag tror att Australiensiska BBQ's ar de basta, med alla olika sorters kott och korv och nar australienare lagar BBQ  har dom allt pa grillen; potatis, gronsaker, kott - Allt!

Pa lordagen akte jag ner till Brisbane och shoppade med Linnea, en annan svensk utbytesstudent. Vi pratade mest Svengelska, for jag glommer bort sa manga svenska ord. Trodde aldrig att det skulla vara sa svart att prata svenska. Vi tog en promenad i en park langsmed floden som var jatte gullig. Det var ocksa dar vi at lunch i ett prefekt picknick trad.



Jag motte sedan upp med mina vardforaldrar och vi akte hem till presidenten i min vardklubb, som ocksa ar min nasta vardfamilj (kommer flytta till dem i mars). Middagen var trvlig som alltid, men jag var riktigt trott nar vi akte darifran.

Pa sondagen utnyttjade jag en av julklapparna jag fick, dvs ett presentkort pa masage. Jag tyckte att det var en utmarkt present, eftersom det inte kommer ta nagon plats i min vaska nar jag aker hem, och det ver sa skont att jag nastan somnade.

Efter det akte jag hem till Sue & Ashley, min forsta vardfamilj och sov over hos dem. Det var roligt att se dem igen och jag har saknat dem. Pa kvallen akte vi till flygplatsen och halsade en ny utbytesstudent fran Brasilien valkommen. Han var jatte trott efter 36 timmars resetid, men han verkar trevlig och kommer nog trivas i vart distrikt.

 


RSS 2.0